Siirtyä sisältöön

”Kaikki on samanarvosia ja se koskee myös sua”

Haluisin sanoo jotenki, vaa et voimia ja jaksamista jokaselle, vaikka voin kuvitella, et se voi kuulostaa tosi hölmölle. Mut sitä meistä jokanen kuitenkin tarvii. Loppupeleissä meillä kaikilla on jotain ongelmia, mistä ois tärkee puhua jollekki. Uskalla jutella ja tuoda tunteita esille, sille löytyy kyl vastakaikua.

Terveiset miehiltä miehille

Ryhmätoimintamme viimeisellä kerralla miehiä pyydettiin miettimään, mitä he haluaisivat kertoa toiselle miehelle, joka kamppailee erilaisten haasteiden kanssa.

Lähes kaikki toimintaamme osallistuneet miehet pitivät tärkeänä, että voivat antaa omastaan ja auttaa siten muita vastaavista haasteista kärsiviä miehiä pärjäämään. Sen koettiin antavan merkitystä myös omille kokemuksille. Omat haasteet eivät siten olleet vain haasteita, vaan niistä kertyneiden kokemusten toivottiin helpottavan toisen tuskaa sekä tarjoavan sellaista rohkaisua, jota olisi itse aikanaan kaivannut.

Alta voit lukea miesten terveisiä toisille miehille. Toivottavasti ne tarjoavat kannustusta ja auttavat ymmärtämään, ettet ole haasteidesi kanssa yksin. Apua on tarjolla.

Sää et oo yksin. Se on musta tärkee sanoo ääneen, et on muita, jotka kokee samaa ja on muita, jotka haluu auttaa, jotka kokee samaa. Mitä nopeemmin sä haet apuu, sen nopeemmin se on ohi. Harva saa yksin itsensä terveeksi.

 •  

  ”Omilta tunteilta ei kannata juosta karkuun, ku ei niitä sit lopulta karkuun pääse. Joskus voi tosin tarvita keinon päästä hetkeks pois tai nollata, mutta lopulta on tärkee kohdata ne asiat, vaikka pelottas.”

   

  ”Asioista kannattaa puhua eikä jäädä pyörittelee niitä vaan omaan päähän. Sillon ne helposti paisuu. Puhumalla asiat alkaa jäsentyy, eikä ne vie sillon nii herkästi sellasee syöksykierteesee. Itelle on myös tärkee olla armollinen ja oppia rakastaa itteä.”

   

  ”Ois tärkee pitää itestää meteliä. Oon huomannu, et ku ite on sellanen, joka ei oikein osaa tuoda sitä esiin, nii ei sit välttämättä saa tukee.”

   

  ”Elämä on lyhyt ja välillä on hyvä miettiä, et kannattaako asioiden murehtimiseen käyttää hirveesti aikaa. Joskus täytyy vaa myöntää itelle, et jotain täytyy tehdä, ku se yksin murehtiminen ei vie mihinkää. Sillon on hyvä lähteä hakee sitä apua ja alottaa siitä, et laittaa perusjutut kuntoo. Et pystyy vaikka alottaa siitä, et laittaa kehoo kuntoo, jos mieli on vielä vähä rempallaa. Et lopettaa vaik päihteiden käytön tai alkaa vähä urheilee.”

   

  ”Anna itelles aikaa voida huonosti. Parantuminen vie aikaa, jolle ei voi asettaa deadlinea. Väkisin puskeminen voi vaan pahentaa asioita ja masentaa enemmän, jos vähien voimavarojen vuoksi ei pääse eteenpäin.”

   

  ”Itseen kohdistuvaa kritiikkiä ja vihaa kannattaa kyseenalaistaa, sillä jos ei vihaa samalla tavalla muita, miksi sitä samaa hyvää ei ansaitsis itse tai vois kohdistaa itseensä?”

   

  ”Kannustan rohkeesti hakemaan apua ja olemaan armollinen itselle. Kannattaa rohkeesti myös kysyä neuvoa, mistä vois hakea apua. Kysy vaikka läheiseltä apua sopivan paikan valintaan ja yhteydenottamiseen. Voi soittaa vaikka yhdessä. Koskaan ei oo ”liian pientä” asiaa kerrottavaks tai jaettavaks, jos se vaivaa.”

   

  ”Trauma on aina trauma, oli se miten iso tai pieni tahansa. Se voi ehkä kuulostaa tyhmältä, mutta se mikä sattuu on syytä jakaa. Tuntu se miten typerältä tahansa.”

   

   

   

   

   

Haluatko jakaa oman kokemuksesi tai rohkaista muita?

Voit lähettää meille kokemuksiasi tai terveisiä! Jaamme rohkaisevia sanoja tämän sivun yhteyteen muiden nähtäväksi. Emme valitettavasti pysty vastamaan kaikkiin viesteihin tai jakamaan kaikkia kokemuksia. Keräämme kaikki kuitenkin kaikki tiedot sisällön kehittämiseksi. Huomioithan, että voimme höydyntää lähettämiäsi tietoja tämän työkalun sisältöjen kehittämisen ohella , hankkeen mainonnassa, viestinnässä sekä rajatussa tutkimuskäytössä (mm. tutkimusartikkelit, opinnäytetyöt).

Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä osoitteeseen miehentila@nyyti.fi.

  Back to content